Gode idéer til hygge, ice-breakers
og andre aktiviteter
Når vi mødes er fællesskabet i højsædet. Vi ønsker at skabe en kultur hvor alle, nye som gamle, føler sig inkluderet lige fra det øjeblik man træder ind ad døren, til man siger tak for i aften.
Vi prøver derfor at være opmærksomme på, at stemningen bliver hyggelig og inkluderende, at vi altid præsenterer os selv og hinanden – især når der er nye – og forsøger at holde os fra en masse intern snak, der kan ekskluderende.
Når folk kommer ind ad døren til en netværksaften, har de typisk haft en meget forskellig dag og har vidt forskellige ting i hovedet. Nogle føler sig hjemme med det samme, mens andre måske er helt nye i gruppen og ikke ved hvad der plejer at ske.
Derfor handler første del af en netværksaften særligt om at inkludere! Som leder må du have et særligt fokus på at samle gruppen og hjælpe den med at blive knyttet sammen.
Når alle er landet i sofaen, kan du give aftenen en fokuseret start ved at begynde med en check-in-runde. En check-in runde kan se ud på mange måder. Hvis der er nye med er det selvfølgelig oplagt med navnerunde – evt. suppleret med en ice-breaker.
Man kan også lave runden som “ups and downs”, hvor alle fortæller om en god og dårlig ting fra den forgangne uge. Vær som leder opmærksom på, at følge op hvis nogen deler særligt tunge ting.
Det er også en god idé at opfordre folk til at fortælle en “Jesus-historie”, hvis de har oplevet noget med Gud siden sidst, fx bønnesvar på noget gruppen har været med til at bede for.
Kaffepausen er igen en mulighed for at at folk lærer hinanden bedre at kende på en uformel måde. Igen, vær som leder særligt opmærksom på at alle er med i en snak. Vær særligt opmærksom på nye. Kaffepausen kan med fordel placeres midt på aftenen, men sørg også for at der er tid til mere kaffe og hygge inden folk går hjem.
En ice-breaker er en mulighed for at alle kommer med, og der er store chancer for, at gruppen får grinet godt sammen, inden man går videre i programmet.
Der er rigtig mange måder man kan lære hinanden bedre at kende på som gruppe. Af og til kan det være en god idé at bruge hele aftenen på noget der sætter fokus på fællesskabet. Her kommer et par idéer:
– Fællesspisning (oplagt ved sæsonafslutninger, men også bare midt i semesteret!)
– Spilaften (vi har har pt. en gruppe der tager på Bastard en gang om måneden)
– Sommerhustur