Tilbedelse

Input til tilbedelse og lovsang i netværksgruppen

Tilbedelse og lovsang

Tilbedelse er en topprioritet i Vineyard-bevægelsen, og derfor er det også et fast programpunkt når vi mødes som netværksgruppe og ikke bare noget vi gør om søndagen. Tilbedelse er det at skabe et rum, hvor vi kan møde Gud og han kan møde os med sit nærvær, fred og glæde.

Tilbedelse handler om at skabe intimitet, integritet og tilgængelighed

Værdier for tilbedelse

Det er betydningsfuldt at vi, i netværksgruppen, regelmæssigt taler om vores værdier i tilbedelse. Vi har brug for at blive mindet om mindet om at vi tilbeder fordi vi forventer at møde vores skaber i tilbedelsen.
Når vi tilbeder sammen handler det først om fremmest om tilgængelighed. Herunder forklares de vigtigste aspekter af tilgængelig lovsang.

Kulturelt relevant

Jesus-centreret

Vi synger TIL ham – ikke OM ham.

En afspejling af vores teologi

Det er blevet sagt at “lovsangledere formidler størstedelen af teologien i en kirke – hjertets teologi.”

Rummelig

Vi må give plads til sorg og smerte såvel som helbredelse, lovprisning og proklamation.

TILBEDELSE I klassisk NETVÆRKSGRUPPE

Ligesom ved tilbedelsen ved gudstjenesten om søndagen, handler lovsang i netværksgruppen også om at skabe et sikkert rum hvor mennesker møder Gud og Gud møder mennesker.
I det lille fællesskab er vi færre mennesker og vi kender ofte hinanden personligt. Dette kan afspejle sig i tilbedelsen på en positiv måde fx ved større frihed og intimitet.

Note: Hvis lovsangslederen er uerfaren og ikke er tryg ved at lede selv, så er det en rigtig god ting at hjælpe hinanden. Netværkslederen kan fx. sætte rammen og bede for aftenen. Over tid når lovsangslederen bliver mere erfaren kan han/hun overtage mere og mere.

Forberedelse

Vær omhyggelig i at forberede sange. Vælg sange som folk kender og som bliver brugt i kirken.

Vælg sange der tilsammen rummer følgende aspekter:
– Invitation til at tilbede
– Lovprisning af Gud for den han er
– “Visitation” – rum til at lade Gud dukke op
– Overgivelse – hjertets respons til Gud

Tips til forberedelse:
– Vælg sange i en dybere toneart, som egner sig til at blive sunget akustisk i en blød sofa.
– Øv dig på overgange mellem sangene, så du undgår at afbryde tilbedelsens rum.
– Sørg altid for at have teksterne tilgængelige, så alle kan have mulighed for at synge med. Det kan enten være på powerpoint eller som hand-outs.

På aftenen

Det er vigtigt at du som lovsangsleder forsøger at skabe en tryg stemning omkring tilbedelsen, så alle er klar over, hvad der skal ske. Er folk i netværksgruppen nye eller ikke kirkevante, er det særligt vigtigt at gøre noget ud af at forklare, hvad der foregår, og hvorfor vi lovsynger.

– Forklar hvad der skal ske.
– Tal om det betydningsfulde i at kunne tilbede Gud.
– Opfordr folk til at lytte til Gud og være klar til dele (profetiske) ord og billeder med hinanden efter lovsangen.
– Indled med bøn og inviter Helligånden til at komme.
– Vent på Gud. Brug gerne lidt tid i stilhed under eller efter sangene, og giv plads til at Gud kan tale til den enkelte.

Youtube og spotify

Hvis ingen i gruppen kan spille på et instrument, kan man sagtens bruge Youtube eller Spotify istedet.

Når man laver et lovsangssæt på Youtube eller Spotify gælder de samme principper som ved akustisk tilbedelse. Det handler om at skabe et rum, hvor mennesker møder Gud og Gud møder mennesker, så husk at vælge sange der er nemme at synge med på og som skaber dette møde med Gud.

Tips:
– Er folk blufærdige ved at synge til, hjælper det at der er én, der synger for (og højt). Så skal de andre nok følge trop.
– Fravælg sange i vild live-version, som har meget plads til musikken, men mindre plads til sang, som dermed falder lidt igennem i en akustisk setting.

Songpilot

Songpilot er det program der bliver brugt til lovsangen i kirken om søndagen, men det er også et redskab vi som netværksledere kan benytte os af.
På Songpilot finder du alle de sange vi synger i kirken, også de helt nye sange. Alle sange kan printes ud med og uden akkorder, og du kan vælge præcis den toneart du ønsker. Øverst på siden kan du se de sange der er blevet sunget mest den sidste tid.

På siden skal der logges ind med brugernavn og password. Adgang fås ved at skrive til Anne-Sofie Munch, der står for netværksgruppe-lovsang på annesofiebank@gmail.com

Få også inspiration til:

Go top